Waarom verschijnt PE-strekfilm statisch?

- Nov 12, 2018-

Tijdens het gebruik van PE-stretchfolie verschijnt soms statische elektriciteit. Sterker nog, het statische fenomeen is niet ernstig en het is goed. Het is soms gevaarlijk, dus we proberen dit soort fenomenen te vermijden. Laten we, om het beter te voorkomen, in het kort de reden voor de statische elektriciteit introduceren, dus ik hoop dat je op tijd kunt opletten wanneer je het de volgende keer gebruikt.

1) Statische elektriciteit opgewekt tijdens productie

Omdat de deeltjes tegen elkaar wrijven, rollen de wrijving tussen de smelt en de matrijs en de wrijving van de geleiderollen tijdens filmvorming en wikkeling, resulterend in statische elektriciteit die wordt gegenereerd op het moment van verzending. Daarom wordt een antistatisch middel toegevoegd tijdens de productie van de PE-rekfolie om dit deel van de statische elektriciteit te elimineren. Er moet gezegd worden dat dit effect nog steeds erg goed is. Antistatische middelen zijn oppervlakteactieve stoffen waarin het molecuul polaire hydrofiele groepen en niet-polaire oleofiele groepen bevat. De lipofiele groep heeft een zekere compatibiliteit met de kunststof en de hydrofiele groep kan het vocht in de lucht ioniseren of adsorberen, waardoor een dunne geleidende laag op het oppervlak daarvan wordt gevormd voor lekkende elektrische lading, waardoor het doel van het elimineren van statische elektriciteit wordt bereikt.

2) Statische elektriciteit die wordt gegenereerd tijdens het afdrukken, compounderen, scheuren en het maken van zakken

Het genereert statische elektriciteit als gevolg van de wrijving van de PE-rekfolie en de geleiderol, de wrijving van de film die met hoge snelheid loopt en de droge lucht. Dit deel van de statische elektriciteit heeft een grote invloed op de productie en als het niet effectief kan worden geëlimineerd, zal dit een grote impact hebben op het nabewerkingsproces. In het algemeen is het effectief om een supergeleidende elektrostatische borstel (contacteliminatie) te gebruiken, wat een methode is om een film in contact te brengen, en de gegenereerde statische elektriciteit wordt verkregen door de borstel te aarden met een lage weerstand (1 m brede weerstand minder dan 1) . los dit probleem op. Het is ook mogelijk om een ionengenerator te gebruiken waarin de gegenereerde ionen op de film worden geblazen in de vorm van wind (non-contact type). In de praktijk kan het ionische gas de statische elektriciteit die het draagt echter elimineren en het zal ook een deel van de luchtionen in de lucht vervoeren om de wikkeling binnen te gaan.

3) Statische elektriciteit gegenereerd door de voltooide film op de automatische verpakkingsmachine

De wrijving tussen de voltooide film en de geleiderol van de apparatuur en de PE-rekfolie zelf worden niet volledig geëlimineerd door statische elektriciteit. De automatische verpakking is moeilijk en de vereiste inhoud is gevoelig voor statische elektriciteit. In dit geval kan de bovenstaande methode ook worden gebruikt om statische elektriciteit te elimineren. Een effectieve methode wordt ook geëlimineerd door een supergeleidende elektrostatische borstel te gebruiken.

PE-rekfolie heeft verschillende delen van het statische fenomeen, de redenen zijn anders en de oplossing zal anders zijn. Daarom moeten we voor verschillende situaties, wanneer we met dergelijke problemen omgaan, beslissingen nemen op basis van feitelijke omstandigheden.


Een paar:Factoren die de dikte van de uitgerekte film bepalen Volgende:Veel voorkomende problemen en behandelingsmethoden van uitgerekte film