Biologisch afbreekbare plastic verpakking voor voedsel

- Aug 06, 2019-

Biologisch afbreekbare plastic verpakking


Het moderne leven is bijna onlosmakelijk verbonden met allerlei soorten plasticfolie.


Dit handige plastic product is verpakt in onze groenten, fruit, vlees en zeevruchten. Ze behouden de versheid van de ingrediënten door de zuurstof te isoleren. In de koelkast kunnen ze de diffusie van gasmoleculen effectief blokkeren, waardoor de versheid van de omgeving in de doos wordt gewaarborgd.


Helaas staat zo'n handige plastic verpakking bekend als een van de slechtste uitvindingen van de vorige eeuw.


Als de plastic verpakking kan worden afgebroken, kunnen veel milieuproblemen worden opgelost.


Deze biologisch afbreekbare film is beter bestand tegen binnendringen van zuurstof dan conventionele huishoudfolie, omdat deze een kristalstructuur heeft die moeilijk te passeren is. In vergelijking met gewone vershoudfolie vermindert deze vershoudfolie van chitine en cellulose de luchtdoorlaatbaarheidsfiltratie tot 73%, waardoor de ingrediënten langer meegaan.


Naast dat het veilig afbreekbaar is en een beter conserverend effect heeft, heeft dit materiaal nog een voordeel: het heeft een breed scala aan grondstoffen. Cellulose en chitine zijn de twee meest voorkomende organische macromoleculen op aarde. Ze komen veel voor in het natuurlijke leven. Daarom is de bron van grondstoffen, zodra de nieuwe plasticfolie in massa moet worden geproduceerd, volkomen probleemloos.


Een paar:No Volgende:Classificatie van plastic folie